Romanlardaki Tasvirlere Göre Popüler Kahramanların Robot Resimleri

1/26/2016 05:29:00 ÖS

 Kitaptan filme uyarlanan birçok yapım kitabı okuyanlar için hayal kırıklığı oluyor. İstisnalar var ama o kadar az ki... Biz okuyucuların hayal dünyasındaki ile filme aktarılan bazen o kadar farklı oluyor ki kitabın hakkının yendiğini bile düşünebiliyorum. Ama bazen de kitapta o kadar etkilemeyen bir sahne, bir bakış veya bir söz filmde oyuncuların da vermiş olduğu o gerçeklik duygusu ile bambaşka bir boyut kazanabiliyor.
Bu içeriği ilk önce N'olmuş? sitesinde gördüm ve gerçekten şaşırdım. Bende bazı karakterlere kafamdan yeni özellikler eklemişim ve robot resmiyle alakasız bir şekilde canlandırmışım.
N'olmuş sitesindeki habere göre bu aslında bir film yapımcısı olan 
Brian Joseph Davis'in The Composites adlı projesinde yer alan bir çalışmaymış. Romanda verilen her ayrıntıyı robot resmi çizerken kullanıyor ve aslında karakterin dış görünüşünün nasıl olması gerektiğini bize gösteriyor. Bu projeyi çok sevdim ama yine de kitabı okuduktan sonra bu robot resimlere bakmak bence daha iyi olur.
Lisbeth Salander, (The Girl with the Dragon Tattoo (Ejderha Dövmeli Kız), Stieg Larsson)

Lisbeth Salander liste içerisinde benim hayal ettiğime en çok benzeyen hatta bire bir desem yalan olmaz sanırım. Bu durum film için de geçerli aslında. Yeri gelmişken kitabını çok severim ve filme de güzel uyarlanmıştı.
Katniss Everdeen, The Hunger Games (Açlık Oyunları), Suzanne Collins
Aslında Katniss'i nasıl hayal ettiğimi hiç hatırlamıyorum şuan ne desem boş. Robot resimle sadece bakışlar benziyor gibi. Yine de Jennifer Lawrence güzel bir seçim.
Christian Grey, Fifty Shades of Grey (Grinin Elli Tonu), E. L. James

Robot resim sanki Edward'a benziyor, şöyle ilk bakışta. Acaba yazar o sahneleri yazarken kafasında canlandırdığı Christian Grey nasıldı çok merak ediyorum. Ben kitabı okurken filmde kimin hangi rolde oynayacağı belli olunca hayal edecek bir şey kalmamıştı. Zaten kitapta hatırladığım kadarıyla öyle fazla tasvirde yoktu. Kısaca iyi ki Jamie Dornan var yoksa filmi bu kadar izlenmezdi.
Daha fazlası için N'olmuş? sitesini veya projenin sahibi olan Brian Joseph Davis'in sitesini ziyaret edebilirsiniz!

Benzer Yazılar

4 yorum

  1. O muhteşem Christian Grey bu muymuş diyesi geliyor insanın. :D Jamie ondan kat be kat daha iyi bir seçim. :D

    Çizim Edward'a benziyor bencede,ilk görüşte o aklıma geldi.Bu da sanırım bu serinin Twilight fanfictionu olmasından kaynaklı.Ama dediğim gibi Jamie. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa evet fanfiction olduğu aklıma gelmemişti, haklısın büyük ihtimal benzerlik ondandır :) Ve Grey... Yorumsuz :)

      Sil
  2. Güzel yazı olmuş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe