12. GKK Blog Turu | Danielle Steel - Uzun Metrajlı Hüzünler | Yorum

9/01/2014 12:54:00 ÖS





Sayfa Sayısı: 400
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Novella
Çevirmen: Bahar Yaldız Çelik
Kitap Kokusu Puanı: 3/5
Hayatı, iskambilden yapılmış bir kule gibiydi; yıkılması için tek bir hamle yeterdi...

Tallie Jones başarılı işlere imza atmış güzel ve ünlü bir Hollywood yapımcısıdır. Sağ kolu ve aynı zamanda en yakın arkadaşı olan asistanı Brigitte'in de onun bu başarısındaki payı büyüktür. Genç kadın mesleğindeki önlenemez yükselişin aksine ilişkilerinde aradığı mutluluğu uzun süre bulamaz. Ancak sonunda, kendisi gibi yönetmen olan sevgilisi Hunt'ın onun için doğru insan olduğuna inanır.

Her şeyin yolunda gittiğini düşündüğü sırada, yeni film için yatırımcının hesap denetimi istemesiyle, Tallie'nin hayatında dönüm noktası olacak gelişmeler yaşanır. Genç kadın ortaya çıkan mali sorunun, değer verdiği bu iki insanla bağlantısının olduğunu öğrendiğinde ise yıkıma uğrar ve kendini aklının ucundan bile geçmeyecek olayların içinde bulur.
Daha önce size kitap , yazar tanıtımını ve çekilişi paylaştığım 12. Gezgin Kitap Kardeşliği Blog Turları'nda sıra kitabımızın yorumuna geldi. Onun öncesinde Rafflecopter için burayı Facebook sayfasındaki çekilişe katılmak için burayı tıklamanız yeterli.
Danielle Steel , dünya çapında 800 milyon üzerinde satış yapan , çoksatan listesinde 225 hafta kalan ve yazdığı romanların 22 tanesi televizyon için uyarlanan başarılı bir yazar. İlk romanını 1973 yılında yazmış ve o zamandan beri beni hayretler içerisinde bırakacak kadar büyük bir hızla yazmaya hiç ara vermeden devam etmiş. Öyle ki 1981 yılında 4 tane romanı yayınlanmıştır. Yılda bir romanı yazmayı bile çok gören ben için bir hayli şaşırtıcı ve etkileyici bir durum söz konusu. 
Danielle Steel'in başarıları ve hızından sonra ana konumuz olan orijinal adı Betrayal (İhanet) Türkçe'ye ise Uzun Metrajlı Hüzünler olarak aktarılan ve bence orijinal isminden daha etkileyici. 
Tallie Jones, Hollywood'un ünlü ve pasaklı yönetmeni. Tallie Jones,  başarılı bir yapımcı ve yönetmendir ama bu başarısı maalesef özel hayatına pek uğramıyordur. Başarısız evlilikleri ve halen başarısız olmaya mahkum ilişkisi buna en iyi örnek. Başarılı ve zengin Hollywood ünlülerine çoğumuz imreniriz ama hayatları bizim magazin haberlerinden gördüğümüz kadar basit ve mutlu değil. Tallie Jones da bunun en iyi kanıtlarından. Dışarıdan bakılınca yakışıklı ve onu gerçekten sevdiğini düşündükleri bir sevgilisi var ve işin de oldukça başarılı olan Tallie'nin hayatı yeni filmi için hesap denetiminden çıkan sonuçla  berbat bir hal almaya başlar.  Tallie'nin hesaplarında her ay yüklü bir miktarda nakit para ortadan kaybolmaktadır ve bu durum yıllar öncesine dayanmasına rağmen şimdi fark ediliyor. Tallie'nin ve çalışanı bu paranın ve açıklamayan otel konaklamalarının peşinde düşer. Ve bundan sonra Tallie'nin hayatın seyri değişir. Yıllardır güvendiği,dostu dediği kişinin ve kollarından güven ve sevgi bulan sevgilisinin oyununa gelen saf Tallie bir anda ne yapacağını şaşırır. Evet , Tallie biraz saf bir karakter öyle ki sevgisi Hunt'ın yıllardır çevirdiği işleri öğrenmesine rağmen halen ona karşı sevgi hatta aşk beslemesi bana biraz güçsüz bir karakterle kaşı karşıya olduğumuz sinyallerini verdi. Aslında Tallie'nin güçsüz olması normal sonuçta başına gelenler kolay şeyler değil ama bence biraz daha dik durup ona bunları yaşatanlardan intikamını alabilirdi. Ama o zaman eline ne geçecekti ? Başkasının hayatının daha berbat olması vicdanını mı rahatlatacaktı ? Tabii ki,hayır. Kitabın başında yazan ''Bazen direnmek yerine yeniden başlamak gerekir...'' sözü tam da bu duruma uygun. Ve doğruyu söylemek gerekirse ben kitaptan çok bu sözden etkilendim. 
Aslında konu ve işleyiş güzeldi ama ben Danielle Steel'in kalemini beğenmedim. Yazarın diğer kitaplarında da aynı dille mi yazıldı bilmiyorum. Bunu öğrenmek için kitabını alır mıyım onu da bilmiyorum. Bakıp göreceğiz artık.
Kitabın kapağı ise mükemmel. Diğer edisyonlara baktım ve Novella farkını gördüm. Kitabın iç tasarımı ve kapak kalitesi de oldukça güzel.

-Destek ve ilgilerinden ötürü Novella'ya teşekkürler. :)

Benzer Yazılar

0 yorum

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe