GKK Okuma Etkinliği: Kim Olduğunu Biliyorum - David Kessler || Yorum

6/23/2014 04:45:00 ÖS


Sayfa Sayısı:408
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Altın Bilek
Çevirmen: Zuhal İnal Baycılı
Kitap Kokusu Puanı: 4/5
Ölüm cezası istemiyle yargılanan Chuck Burrow'un annesi, California valisine, oğlunun idam cezasının kaldırılması için son bir şans verilmesi konusunda ısrar eder. Avukat Alex Sedaka, vali kendisine Bayan Burrow'un tavsiyesini dinleyeceğini bildirdiğinde çok şaşırır.

Bu sayede müvekkilini idamdan kurtarmak için eline mucizevi bir fırsat geçmiştir. Önünde sadece on beş saati vardır ve bu indirim hakkı için Burrow'un cesedi nereye gömdüğünü itiraf etmesi ve cesedin bulunması yeterlidir. Öte yandan Burrow masum olduğunda ısrar etmekte ve hatta kendisini ihbar edenin de sözde katili olduğu kızın ta kendisi olduğunu söylemektedir.

Sedaka, kendisini hem gerçeği açığa çıkarmak için iz peşinde, hem hukukun sınırlarını zorlamak için adalet mercilerinin arasında, hem de büyük bir kumpasın içinde bulur.

Mahkeme salonlarını, adalet sisteminin sorunlarını ve yanlışlarını anlatırken kurduğu akıl almaz öykülerle polisiye edebiyatta devleşen David Kessler ile tanışmaya hazır mısınız ?

John Grisham, Scott Turow, Harlen Coben gibi ustaların izinden giden yazar, her satırında devleşiyor…

Alex Sedaka, yeni kahramanınız olacak
Gezgin Kitap Kardeşliği olarak bu etkinliğimizde polisiye türünde olan Kim Olduğunu Biliyorum kitabını sizler için inceliyoruz.
Uzun zamandır polisiye okumuyordum ve en son okuduğum polisiye kitabı çok basitti ve beklentilerimi karşılayamamıştı. Ama bu kitap ilaç geldi ve yayınevine buradan sesleniyorum '' Lütfen daha fazla David Kessler !!!!'' Sizinde kitabı okuyunca aynı durumda olacağınızı umuyorum.
Alex Sedaka , işinde başarılı bir avukattır ama  idam kararı verilen müvekkilini 15 saat içinde  kurtaracak ve onun masum olduğunu kanıtlayabilecek kadar iyi midir ? 15 saatinizin olduğunu ve büyük bir çıkmazın içinde olduğunuzu düşünün. Hiçbir şeyin doğru olup olmadığını bilemediğiniz ve müvekkilinizin acımasız bir tecavüzcü ve katil olmakla suçlandığını da düşündüklerinize ekleyin. 
Clayton Burrow , Dorothy'ye tecavüz etmekle ve onu öldürmekle suçlanmaktadır. İdam kararı verilmiştir ve 15 saat içerisinde infaz edilecektir. 
15 saat sonra ölmek istemiyorsa söylemesi gereken tek bir şey vardır: Dorothy Olsen'ın cesedinin yeri. 

Kanser hastası olan ölüme gittikçe yaklaştığını hisseden Esther Olsen, Clayton'dan ölmeden önce cesedinin yerini söylemesini ve böylece ona karşı son görevini de yerine getirmek istemektedir. İnfaz için saatleri sayılan Clayton için iyi bir teklif olduğunu düşünsek bile , Clayton cesedin yerini bilmediğini söylemektedir. 
Dorothy Olsen , okul içinde dışlanan ve fiziksel görünüşü nedeniyle sürekli alay konusunu olan biridir. Ergenlik çağında depresyona meyilli ve çevresi tarafından beğenilmek istenen bir kız için ne kadar zor bir durum olduğunu düşünmelisiniz.
Dorothy bir gün ortadan kaybolduğunda tüm kanıtlar onla en çok dalga geçen kişiyi yani Burrow'u göstermektedir.
Şimdi ki konu basit bir polisiye konusunu andırabilir ama çok yanılıyorsunuz. Kitapta geçen her karakterin bu çözülmesi zor olan davada bir önemi var hepsi birbirlerinden bir şey saklıyorlar. 15 saatlik bir zamandan bahsediyoruz ve sırlar oldukça fazla. Sırları çözecek zaman var mı ?
Spoiler!
Kitabın 200 küsür sayfasına geldiğimde olayı çözdüğümü sanıyordum ama çözdüğümü sandığımdan bir sayfa sonra aslında çözemediğimi hatta olayın daha da karmaşık bir hal aldığını anladım. Kitabın bundan sonrası zaten su gibi aktı. Dorothy'ye olanları  kitap boyunca asla tahmin edemedim ve bu yüzden sonu benim için şok etkisi yarattı. 
Polisiye kitaplarındaki karakterlerde sevmediğim özellik olan: Önemli kanıtları saklama bu kitapta yoktu yani en azından ana karakterimiz Alex Sedaka asla bu tür bir şey yapmadı. 

Yazar David Kessler ,kitap karakterlerinin adlarındaki uyuma bile dikkat ederek bize ustaca örülmüş bir serüvene davet ediyor.



Kısaca polisiyeleri seviyorsanız hiç tereddüt etmeden okuyabilirsiniz. Olur da beğenmezseniz gelin kafamın etini yiyin ama önce mutlaka okuyun :)

Altın Bilek Yayınları'na çok teşekkürler :)


Benzer Yazılar

0 yorum

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe