GKK Blog Tur || Hayaletin Gölgesi || Yorum + Felix Castor Serisi + Çekiliş

6/11/2014 05:47:00 ÖS



Sayfa Sayısı:463
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Elf
Çevirmen: Alp Levi
Kitap Kokusu Puanı:3/5
Felix Castor serbest çalışan bir şeytan çıkarıcı, 
Londra da onun çalışma alanı. 
İyi bir hayalet katili,
müşteriye dilediği fiyatı çekebilir
ve hayatın tadını çıkarabilir.
Ama şöyle bir risk var...
Er ya da geç, kendisi için çok
güçlü bir ruha meydan okuyacak.
Castor, bu kötü şöhretli kariyerden kurtulmak isterken,
Londra'nın karanlık kalbindeki bir müzede,
basit bir hayalet avcılığı görevini kabul eder.
Ama son derece basit bir şeytan çıkarma görevi,
hızla Castor'u İlk Kim Öldürecek Şovu'na
dönüşmeye başlar.
İblisler ve hayaletler büyük ödülün peşinde.
Bu sorun değil.
Castor ölülerle başa çıkmayı bilir.
Onun tepesini attıranlar, hayatta olanlar...

9. Gezgin Kitap Kardeşliği Blog Turu’nda  Mıke Carey’in Felix Castor serisinin ilk kitabı olan Hayaletin Gölgesi’ni inceleyeceğiz.
Bu kitabı Elf Yayınları ilk duyurduğundan beri yani 5 ay gibi bir süredir bekliyorum.
Felix Castor , şeytan , iblis , hayalet avcısı olarak karşımıza çıkıyor ama biz kitabın ilk sayfalarında onu bir illüzyonist olarak görüyoruz. Bir çocuğun doğum günü partisi için hazırladığı şovun sonunda kovulmasını sağlayacak bir numara yaparak ara verdiği halde hala hayaletler dünyasında başarılı olduğunu gösteriyor. Tabi ben size ne yaptığı söylemeyeceğim :)
Doğum günü partisinden sonra Bonnington Arşivi’nde hayalet olduğunu ve bu hayaleti öldürmek için de Felix’i  aramalarıyla karakterimizin  karanlık yönünü görmeye başlıyoruz.
Bonnington Arşivi’ndeki hayaleti birkaç günde yok etmeyi planlayan Felix’i beklemediği olaylar karşılar ve kendini defalarca ölümün eşiğinde bulur.
Arşivdeki hayalet sessiz ve acıklıdır. Felix’in şeytan çıkarma gibi işlerde kullandığı ve kötü ruhları kendini bağlayıp onlara tuzak  hazırlayarak ölmelerini sağlayan flüt arşivdeki hayaleti etkilemez . Felix flütünü çaldıkça hem kendisi hem de arşiv çalışanları zarar görmeye başlar.
Felix Castor , hayaletin peşinden gittikçe meslektaşların ait izler bulur ve bunun ardından arşivde hayaletin nereden geldiğini öğrenmesini sağlayacak dosyaların kaybolduğunu fark eder. Felix bunların üstüne gittikçe gerçekler ortaya çıkar ve arşiv çalışanları arasında bir hain olduğunu gösterir.
Kitabı genel olarak değerlendirdiğimizde en önemli sorun akıcı olmamasıydı. Okurken çok fazla tasvir yapılmış ama Felix’in dış görünüşe dair pek bir bilgi verilmemiş. Ana karakterimiz Felix’in geçtiği her sokağın isminin bilmekten ziyade Felix’i zihinde canlandırmak isterdim. Bunun dışında şeytan çıkarmaya dair pek bir bilgi yoktu. Mumların ve pentagramların gereksiz olduğunu söylerken aslında nasıl yapıldığına dair pek bir şey yoktu.  Kitaba akıcı demedim ama yazarın mizah yeteneği gerçekten var. Felix’in kendinden emin  ve şeytanlarla veya arkadaşlarıyla konuşmalarında hem bunu hem de şakacı özelliğini görüyoruz. Bu durum benim kitap boyunca en sevdiğim yerlerdi.
Kitabın son sayfaları gerçekten aksiyon dolu ama detayına inmeden anlamakta zorlanmayacağımız yerler çok fazla derine,her detayını anlatarak devam ettiği için bu sayfalardaki aksiyonun enerjisini bir tık düşürmüş.
Bu olumsuzlukların yanında succubusların da devreye girmesi hikayeye ayrı bir hava katıyor.

Kitap bildiğiniz gibi Elf Yayınları’ndan çıkıyor. Hayaletin Gölgesi kapağında orijinal kapaklardan biri kullanılmış normalde orijinal kapak kullanmalarına sevinirdim ama kimden kaynaklandığını bilmiyorum ama kapağın baskı kalitesi çok düşüktü.  ISBN numarasının yazdığı yerin hemen sağında pentagram var eğer elinizde kitap varsa sizde şimdi bakın  o pentagram çevresindeki renkle arka tarafta kullandıkları arka planın renginde çok fazla fark ve küçük bir fark deyip geçebiliriz ama bu uğraştıracak bir şey değil sonuçta.





Serinin Hayaletin Gölgesi'nden başka dört kitabı daha bulunuyor.

Vicious Circle (Felix Castor #2) Goodreads Puanı: 3,99

Dead Men's Boots (Felix Castor #3) Goodreads Puanı: 4,03

Thicker Than Water (Felix Castor #4) Goodreads Puanı : 4,14


The Naming of the Beasts (Felix Castor #5) Goodreads Puanı: 4,21


Serinin her kitapta artan bir puanı var umarım benim açımdan kötü olan yanları bu kitaplarda düzelmiştir.



Çekiliş

a Rafflecopter giveaway


Benzer Yazılar

0 yorum

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe