Yorum: Rebecca Donovan - Tut Elimi (Nefes #1)

5/03/2014 03:53:00 ÖS



Kendimi güvende hissedemiyordum bu yerde. Herkes bana bulaşmaktan korkarken, iyice kendi kabuğuma çekildim. Bir gün Evan Mathews adında bir adamın çıkagelip, tek günde hayatımı değiştireceğini nereden bilebilirdim?
Weslyn’in Connecticut eyaletinde herkes nerede, kiminle göründüğünün derdindedir. Emma Thomas’ın ise tek istediği görünmez olmaktır. Onun tüm çabaları, vücudundaki yaraları gizleyerek hayatını arkadaşlarına mükemmelmiş gibi göstermek içindir. Bir gün aşk ansızın kapısını çalar. Aşk ona, sırlarını açığa çıkarmak pahasına da olsa kendisini keşfetme imkânı sağlar.
Bir genç kızın hayatını değiştiren aşk hikâyesi, sessiz çığlıkları, umuda pamuk ipliği ile tutunuşu… Tüm bunlara iddialı Nefes serisinin ilk kitabı olan Tut Elimi’yi okurken tanıklık edeceksiniz.


Yazar: Rebecca Donovan
Çevirmen:   Handan Sağlamak
Sayfa Sayısı:  489
Dili: Türkçe
Yayınevi: Parodi Yayınları
Yayın Tarihi:  Ekim 2013
Tür:  Yeni Yetişkin / Günümüz Aşk
Goodreads Puanı: 4,31/5
Kitap Kokusu Puanı: 3,5/5
Satın Almak İçin: Kitap Sihirbazı









Aşkın ve kaybın dengesinde uğruna mücadele edeceğim şeyi aşk belirledi ve eğilip fısıldadı kulağıma: TUT ELİMİ

İkinci kitap Benimle Kal yorumum için burayı tıklamanız yeterli.
Emma , babasını küçük yaşlarda kaybetmiş ve  annesinden alkol sorunları yüzünden uzak durmaktadır.
Amcası ve yengesiyle  birlikte yaşıyordur. Yengesi Emma’nın onların evinde yaşanmasında hoşnutsuzdur ve sürekli Emma’ya hem psikolojik hem fiziksel şiddet uyguluyordur.
Emma, başarılı bir öğrenci ve sporcudur. Yengesiyle birlikte yaşadığı evden ayrılmak için gün sayarak üniversite hayalleri kurmaktadır. Okulda fark edilmeyen daha doğrusu fark edilmemek için elinden geleni yapıyor ama onu karanlıktan ve görünmezlikten kurtaracak biri gelir. Evan Mathews.



 “İlk önce neredeyse bir hafta onu farketmedim ve şimdi ondan kurtulamıyorum. Niçin diğer herkes gibi onun için de görünmez değilim?”



Evan Mathews ,  Emma gibi bir sporcudur ve okulda da başarılıdır ve tahmin edeceğiniz gibi çok da  yakışıklıdır.
Emma’ya ilk görüşte aşık olmasına rağmen Emma duygusal bir ilişkiden ailesi yüzünden kaçınmaktadır.
Aşktan ne kadar kaçmaya çabalarsak çabalayalım , peşimizi bırakmaz ve bizi mutlu yoksa mutsuz mu anlayamadığımız bir yolculuğa çıkarır.
Emma’da duygularını fark ediyordur ama aşkını gizleyerek arkadaş kalmak konusunda son derece inatçıdır. Onu her gördüğünde ya da düşündüğünde  midesinde kelebekler uçmasına sebep olsa da.
 Evan is bu sevdadan vazgeçmeyecektir.
Şuan ki anlattıklarıma bakarak bir aşk hikayesini sanabilirsiniz ama bu kitapta aşk hikayesinde daha öte olan bir şeyler var. Yengesinden şiddet görüyordur ve buna daha ne kadar dayanacağını bilmiyordur. Yetkililere anlatmasını ise vicdanı el vermiyordur. Anne ve babasını gördüğünde mutlu olan kuzenlerinin de hayatını mahvetmek istemiyordur.
Kitabın ilk yarısında biraz sıkıldım. Her kitapta aynı yaş grubunun başından geçenleri okumak artı çok klişe olmaya başladı. Yazarların artık 16-17 yaşı bırakıp 20’li yaşlara geçiş yapması gerekiyor.
Kitabın diğer yarısında da artık hüzün gelmeye başladı ve diğer yarıya göre daha çok sevdim.
Son 50 sayfayı bakmaksızın söylediğimde kitabın seriyi gerektirecek bir konusu yoktu her şey son 20 sayfaya bırakılmış. Son 20 sayfa ise muhteşemdi. Hele sonsöze bayıldım. Defalarca okusam gözlerimin dolacağı bir yazı vardı. Yazar yeteneğini orada  kesinlikle göstermiş.


Parodi Yayınları ikici kitaptan alıntılar paylaşmaya başladı ve kapağı yayınlandı umarım bizi çok bekletmezler.
Yenilenmiş kapağı(görsellerde ki ) yakında satışa çıkacak. 

13.05.2014 güncelleme

Serinin ilk kitabı Tut Elimi yenilenmiş kapağı satışa çıktı ayrıca ikinci kitap Benimle Kal şuan satışta :)


Bekleyiş sakin sulardayken , aşkı bulmak yelken açmaktır.

İkinci kitabın kapağı :)



Benzer Yazılar

5 yorum

  1. Kapaklarındaki kızlar hoşuma gitti yalnız. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya çok güzel kız :) Bu kızı gördükten sonra aynalardan uzak durmaya çalışıyorum :D

      Sil
  2. 3.kitabın adı ne ve ne zaman çıkar acaba ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. kitabın adı 'Out of Breath' ama yayınevi ilk iki kitabın orjinal adını değiştirmişti. Onlarla uyumlu olması adına büyük ihtimal 3. kitabın adı da orjinal adından farklı olur. İkinci kitabın yayınlanması biraz uzun sürmüştü bundan yola çıkarak son kitapta biraz geç yayınlanabilir. Eğer bir gelişme olursa blogumda bulabilirsiniz. :)

      Sil
    2. Parodi'nin verdiği bilgiye göre son kitap ekim ayında yayınlanacaktır. :)

      Sil

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe