Yorum: P.J. Parrish - Ölüm Şarkısı

5/30/2014 04:34:00 ÖS


Sayfa Sayısı: 432
Baskı Yılı: 2013
Dil: Türkçe
Yayınevi: Arkadya
Çevirmen: Berna Kahraman
Kitap Kokusu Puanı: 3/5
Ya severek dinlediğiniz sıradan bir şarkı, bir gün 'Ölüm Şarkı'nız olursa?

Beş farklı ceset... Beş farklı yer... Beş farklı kadın...

Aynı katil tarafından öldürülmüş olmaları dışındaki tek ortak noktaları, sarışın olmalarıydı. Birbirleriyle olan bağlantılarındansa kimsenin haberi yoktu. Ta ki gazeteci Matt Owens, gözlerini bir anlığına kız kardeşinden ayırana kadar...

Miami Beach'te yaşayan kardeşini ziyarete gelen Mandy Owens, bir gece kulübünde eğlendikleri sırada aniden ortadan kaybolur. Çok geçmeden eski bir otel odasında cesedi bulunduğunda, suçluluk duygusuyla mücadele eden Matt'in elinde katile ulaşmak için tek bir ipucu vardır. Kaçırıldığı saatlerde kız kardeşinin iPod'una yüklenmiş olan tüyler ürpertici bir şarkı ve onun sözleri.

Paris'te bir sevgili... Başını kestim...

Matt, bu ipucunun Paris'te işlenmiş bir cinayeti işaret ettiğini fark ettiğinde kendini kusursuzca kurgulanmış bir bulmacanın içinde bulur. Peki, bir sonraki kurbanını seçmeden önce bu saplantılı katilin aklını okuyabilecek kadar zeki midir?

Artık duyduklarınıza inanmayın. Bu oyunda hiçbir nota, hiçbir şarkı göründüğü kadar masum değil.

"Bu katilin hastalıklı aklının içine girdiğinizde çok şaşıracak ve bu kitaptan sonra şarkılara bir daha aynı gözle bakamayacaksınız."



Uzun bir ara verdiğim polisiye türüne geri dönüşümde P.J. Parrish imzalı Ölüm Şarkısı'nı okudum. P.J. Parrish aslında iki kız kardeşin kendilerine verdikleri bir isim. İki yazarın beraber kitap yazmalarına hep şaşırmışımdır çünkü en basit bir şeyde bile başkasıyla ortak olmayı sevmeyen ben biriyle kitap yazmayı düşünemiyorum bile.


Gazeteci Matt  kız kardeşi ile birlikte bir bara gider.Kız kardeşi ''Son bir dans , son bir dans'' diye söylenirken kız kardeşi birden ortadan kaybolur ve böylece Matt kendini bir seri katili peşinde bulur.
Kız kardeşinin Ipod'una yüklenen ve kız kardeşinin zevkine hiç uymayan bir şarkıyı keşfettiğinde , şarkının peşine düşer. Şarkı onu Paris'te işlenmiş ve hala katili bulunmamış cinayete yönlendirirken her olay yerinde bulduğu ipuçları onu diğer cinayete doğru götürür.
Polislerden delil saklayan hiçbir karakteri sevmiyorum ve Matt kendine sürekli saklamaması için uyarırken sürekli bunu tekrarlaması sonra pişman olmasına rağmen vazgeçmek bilmemesi sinir bozucuydu. 



Bu kapağın
bizim kapağın
yanında hiç şansı yok.
Kitapta yer yer sıkıldım. Daha derine inip daha çok detay verilmesi gereken yerler çok üstün körü geçilmişti. Tarihi yerleri anlatırken de çok fazla detaya inilmişti. Tam tersi olması bence kitaba daha çok hareket katabilirdi ama maalesef bunları kitapta göremedik.
Daha karışık ve daha kanlı polisiye kitaplarını sevdiğim için kitaptan istediğim tadı alamadım.
''Ya severek dinlediğiniz sıradan bir şarkı, bir gün 'Ölüm Şarkı'nız olursa? '' sizce de bu söz biraz etkileyici değil mi ? Ama üzülerek söylüyorum böyle bir şey yok. Kitabın içeriğinden bahsederken Matt'in kız kardeşinin katilinin peşine düşmesine neden olan  olayın  Ipod'unda bulduğu ve kız kardeşinin dinlemediği bir türde olan şarkıdan söz etmiştim yani arka kapak bazen kitabın içeriği hakkında yanlış bilgiler verebiliyor.



Benzer Yazılar

4 yorum

  1. Son yaptığım kitap alışverişimde kararsız kaldığım bir kitaptı. Yorumunuzdan sonra iyi ki almamışım diyorum şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkı bir polisiye okuruysanız başarılı bulamayabilirseniz :) Her zaman dediğim gibi zevk meselesi ama önerirmiyim hayır :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Cinayet romanları okuyanlar icin Mükemmel bir roman. Akıcı bir anlatımı var.Okuduğunuz zaman elinizden bırakamıyorsunuz.

    YanıtlaSil

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe