Gezgin Kitap Kardeşliği Okuma Etkinliği - Masumiyet Çağı - Kitap Yorumu

4/08/2014 09:46:00 ÖS


Kitabın Adı : Masumiyet Çağı
Orijinal Adı: The Age of Innocence
Yazarı: Edith Wharton
Sayfa Sayısı: 359
Yayınevi: Altın Bilek Yayınları
Goodreads Puanı: 3,92/5
Kitap Kokusu Puanı :5/5
Satın Almak İçin: Kitap Sihirbazı



Gezginler ilk okuma etkinliğini iftiharla sunar !
İlk okuma etkinliğimizde Edith Wharton’dan Masumiyet Çağı bizlerle oldu. Klasiklerle arası iyi olmayan biri olarak kitaba ilk başladığımda bu kadar seveceğimi açıkçası düşünmüyordum. Popüler kitaplara o kadar dalmışım ki gerçek değeri görmesi gereken usta yazarların kitaplarını çoğunlukla es geçiyorum . Pişman mıyım ? Evet pişmanım.


Edith Wharton Masumiyet Çağı kitabında New York ‘un katı kuralları arasında birbirlerine aşık olmayı başarmış , asla gerçekleşmeyecek hayaller kurmaktan kaçınan ama birbirlerine olan sevgilerini ömür boyu başkalarından saklamaya çalışarak yaşatmayı başaran iki aşığın hikayesi okuyoruz.


Newland Archer, New York’ta tanınmış ve saygı gören genç bir adamdır. May Wallend ile nişanlanarak hayatına bir yön vermeyi düşünmektedir ama her zaman ki gibi aşk hiç ummadığımız zamanlarda kalbimizin kapısını çalar. Ellen Olenska , May’in uzun yıllar Paris’te yaşamış oranın kurallarına kendine benimsemiş kuzenidir. Ellen , kocasıyla arasındaki sorunlar nedeniyle tekrar New York’a döndüğünde kendini buraya yabancı hissetmektedir. New York sosyetesi tarafından da hoş karşılanmayan hareketler içerisinde bulunan Ellen’a bu zorlu uyum süresinde kuzeninin nişanlısı Newland Archer yardım etmektedir. Archer  , Ellen’ı anlayan tek kişi olduğu için birbirlerine ister istemez daha yakın olmaktadırlar.
Newland Archer’ın  kalbinde  Ellen yıllardır ulaşılamaz bir sevdadır .Paris’ten dönüşüyle hayallerine ulaşabileceğini sanmaktadır . Ne yazık ki bu hayali Ellen’ın kuzeni May ile nişanlanması ile imkansızlaşır.

Aşkından , sevgisinden , hayranlığından vazgeçmeyerek yaşadığı bu yıllar Archer için nasıldır ? Başkasını severken başkası ile birlikte olmak zorunda kalmak nasıl bir duygudur ? New York’un katı kurallarına nasıl baş kaldırabilir  ? Bir toplum tarafından dışlanmak , soyutlanmak nasıl bir duygudur ? Birbirlerine uzak oldukları zaman yakın olan aşıklar olabilir mi ?
Hepsinin cevabı kitapta :)



Edith Wharton’un okuduğum ilk romanı ve son olmasını da hiç istemiyorum.
Edith Wharton’un New York  sosyetesini anlatmasını , bir erkeğin gözünde aşkı anlatmasını çok başarılı buldum.
Archer’a zaman zaman ihanet etmesinden dolayı bir kadın olarak sinir olsam da , böyle bir aşk ile karşılaştığım zaman kendimin de aynı Archer gibi davranacağımı düşünmeden edemiyorum. Olenska ise benim en sevdiğim karakter oldu gerek konuşması gerek farklılığı olsun diğer karakterlerden oldukça farklıydı. May ise güzel ama boş bir karakterdi. İnsanların sürekli ne diyeceğini düşünmekten kendi olmasını unutan karakterlere hem kitaplarda hem gerçek dünyada sinir olmuşumdur. Archer’ın kendini sürekli Ellen ve May’i karşılaştırırken bulması da kaçınılmaz oluyor.  

Klasikleri seviyorsanız yada artık klasik okumak istiyorsanız Masumiyet Çağı’nın iyi bir tercih olabileceğini düşünüyorum.

Altın Bilek Yayınları'na katkılarından dolayı teşekkürler :)


Benzer Yazılar

0 yorum

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe