Yorum: James Dashner - Labirent: Ölümcül Kaçış

3/29/2014 02:14:00 ÖS

Yazar: James Dashner
Çevirmen: Gizem Yeşildal
Sayfa Sayısı: 406
Yayım Tarihi: Ocak 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Tür: Distopya-Bilim kurgu / Genç Edebiyatı
Goodreads Puanı: 3,99/5
Kitap Kokusu Puanı : 5/5
Satın Almak İçin:Kitap Sihirbazı




Kitap Tanıtım
Thomas bir asansörde uyandığında hatırlayabildiği tek şey ismidir. Ailesini, evini veya oraya nasıl geldiğini anımsamamaktadır. Zihni bomboştur. Asansörün kapıları açıldığında Thomas kendini Kayran isimli, devasa taş duvarlarla çevrili geniş bir alanda ve burada yaşayan çocukların arasında bulur. Tıpkı Thomas gibi Kayranlılar da oraya neden ve nasıl geldiklerini bilmemektedir. Tek bildikleri çevrelerini saran labirente çıkan taş kapıların her sabah açılıp her akşam kapandığı ve her otuz günde bir aralarına yeni bir çocuk katıldığıdır. Kimse Kayranda kalmak istemese de kurtulmak imkânsız görünmektedir. Yine de Thomasın içinde bir his, çıkış yolu bulabileceğini söylemektedir. Ama bunun için zihninin derinlerinde yatan sırları açığa çıkararak labirentin gizemini çözmesi gerekecektir.









Yorum
Diatopya , bilim-kurgu kitaplarını çok seviyorum ve şimdi de her sayfasında acaba şimdi ne olacak diyerek okuduğum okumanızı önerdiğim Labirent: Ölümcül Kaçış’ın kitabının yorumu ile sizlerleyim :)
Thomas gözlerini açtığında kendini asansörün içerisinde bulur . Buraya nasıl geldiğini , ailesini, arkadaşlarını ve aklınıza gelebilecek geçmişi ile alakalı hiçbir şey hatırlamıyordur. Sadece adını hatırlıyordur . Thomas.
Kayran denilen yere gelen Thomas kendini tanımadığı tanısana bile hatırlamadığı insanların arasında bulur.
Kayran gizem ve tehlikelerle dolu bir yerdir ve yaşamda kalmak bir hayli zordur.
Thomas’ın Kayran’a gelmesinin ardından garip olaylar meydana gelir. 2 yıl boyunca sorunsuz bir şekilde süren düzen Thomas ve ardından gelen Teresa ile birlikte bozulmaya başlar Kayran’ın sonunun geldiğini fark eden Kayranlılar kaçış planı yaparlar ama Kayranlıların neyden kaçıp nereye kaçtıklarına dair hiçbir fikirleri yoktur.
Kitabı baştan sona doğru eksilmeyen ve hatta artan bir heyecanla okudum. Yazarın hayal gücüne , hayal gücünü okuyuculara aktarırken ki sıkmayan diline hayran oldum.
Distopyaları , bilim kurguları , kitap okurken ağzınızın bir karış açık kalmasını ve kalbinizin güm güm atmasını seviyorsanız Ölümcül Kaçış iyi bir tercih olabilir.



  Kitabın filmi de çıkıyor. Thomas’ı Teen Wolf izleyenler bilir Dylan O’brien oynuyor . Dylan olmuş ama ben Teresa'yı oynayan kızı daha güzel olmasını beklerdim . Ten rengi ve göz rengi tutuyor ama daha güzel olabilirdi. Minho ve Chuck'da karakterlerine en çok uyan oyuncular olduğunu düşünüyorum. Diğer oyunculara aşağıdaki resimlerden bakabilirsiniz.





Benzer Yazılar

1 yorum

  1. Okurken sıkılmadım. Heyecanlı ve merak uyandıran bir yapısı var. Sıkıcı değil. Sonuna kadar gerçeği merak ediyorduk. Devamını da merak ediyoruz okuduktan sonra. Eh filmi de çıktı. Tadından yenmez! :) iyi okumalar.

    YanıtlaSil

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe