3. Gezgin Kitap Kardeşliği ile Blog Turu 2. Gün - Aleve Dokunmak Kitap Yorumu

2/16/2014 12:45:00 ÖS


Beni içeride tutan
Bu duvarları yıkmak istiyorum
Uzanmak ve
Aleve dokunmak istiyorum


2.Gezgin Kitap Kardeşliği Blog Turu’nun 2. gününde benim kitap yorumum ve yazarımız Zoran Drvenkar’ın diğer kitapları ile sonlandıracağız.


Aleve Dokunmak’ın baba ve oğul ilişkisine dayalı güçlü bir
 konusu var.
Lukas , yıllardır babasını görmemiştir . Annesi ile birlikte yaşamaktadır. Annesi , babası ile vakit geçirmesini ve onu tanımasını istemektedir. Lukas ise hiç tanımadığı babasıyla zaman geçirip geçirmeyeceği konusunda karasızdır ama annesinin ısrarlarına daha fazla dayanamayarak babası ile vakit geçirmeye karar verir.
Oğlunu uzun yıllar görmeyen bir babanın sorumsuz olacağını anlamışsınızdır. Lukas’ın babası da aynen böyledir. Hiç tanımadığı babasıyla yolculuğa çıkan Lukas , babasının onları terk etmesi nedeniyle de son derece huysuzdur.
Birlikte zaman geçirmeye başladıkça babası hakkında öğrendiği şeyler yüzünden üzülen ve babasını  üzmemek isteyen Lukas ‘ın bu konuda çalışması gerekmektedir.
Babasını yıllardır görmediği gibi akrabalarını da tanımayan Lukas bu yolculukta kuzenlerini , amcasını , ölen dedesini ve babasının onlardan sonraki hayatın dair yeni kişiler tanımaya başlar.

''Sanki biri dış kabuğumu kırmış da , yeni bir Lukas gün ışığına çıkmış gibi bir his ... ''

Maalesef Lukas’ın babasının ve amcasının peşinde aynasızlar (polisler) vardır. Böyle olunca Lukas hayatında hiç yaşamadığı kadar aksiyon yaşar . Peki mutlu mudur ? Cevap için kitabı okumanız gerek .

''Sen misin , Ritchie ? ''
'' Hayır.''
'' Ritchie'nin salak oğlusun sen .''
'' Öbür türlü aslında .''
'' Ne ? ''
'' Salak Ritchie'nin oğluyum ben '' 

Yazarımız Zoran Drvenkar’ın üslubunu sevdiğimi söyleyebilirim . Kitapta  beni en çok rahatsız eden olay ise olayların geçtiği gün sayısı çok azdı . ( Cumadan pazartesiye kadar). Bunun dışında  baba ve oğulun ilişkisine dair daha fazla şey yazılabilirdi.

Baba-oğul ilişkilerinin yanında biraz da gizem isteyenlerin okuyabileceği bir kitap olabileceğini söyleyebilirim.
Çekilişimiz Facebook üzerinden yapılmaktadır. Katılmak için tıklayın.
Katkılarından dolayı ON8’e teşekkürler.

Puanım: 4/5

Kitabı satın almak için: Kitap Sihirbazı

Benzer Yazılar

0 yorum

Teşekkürler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe